Det var en fröjd att fota Emma och Ankan här om kvällen. Det här är ett av "mina" brudpar som i våras blev tvugna att flytta sitt bröllop. Bröllopet blir i vinter i stället. Men de bestämde sig för att komma på en parfotografering nu i sommar i varje fall. Det fick bli lite som en övning inför bröllopsfotograferingen sen. Helt perfekt - en sak mindre att vara spänd för den stora dagen.


Det är ju många som är lite nervösa att ställa sig framför kameran. Folk är inte alltid bekväma med det, men det är inte så konstigt alls. Lite som en dans blir det när det är fråga om par. Varmt kan det bli för det är lite jumppa också (speciellt för männen då som kan få i uppgift att lyfta upp sin tjej...eller liknande). Sällan det blir kallt i alla fall, såpass mycket rör vi på oss... Jag dirigerar nog så man behöver inte vara van att posera. Helst önskar jag att man bara agerar så naturligt som möjligt och glömmer mig så gott det går trots att jag ropar instruktioner bakom kameran. Det händer ganska ofta att jag placerar paren så nära varann att de bara inte kan låta bli att pussas. Det är såklart det bästa när det kommer spontana pussar och andra reaktioner!


Den allra bästa miljön eller bakgrunden tycker jag att är en miljö som inte drar fokusen till sig utan låter människorna lysa.... den får vara ganska lugn alltså. Jag tycker själv att ängar passar till det mesta. Hav är på mångas önskelista och det är fint men inte i alla väder och ljusets riktning kan verkligen ställa till det vid havet. Jag har ofta så mycket lättare att få fina bilder på en äng än vid havet. Jag jagar ofta in folk i högt gräs....Man får släppa alla tankar på otäcka fästingar och kryp en stund och ta och kolla igenom sig ordentligt genast efteråt i stället.


På parfotografering får man gärna gräva fram sina känslor för den andra lite extra. Perfekt program för en "date" eller hur.. Sen kan ni fortsätta vidare ut och äta och så... bra gåvotips där!