Gravid

Väntar ni tillökning?

Gravidfotografering ligger mig nära hjärtat. Som mamma till två barn vet jag att graviditeten varar en så kort tid av livet och det är ett så unikt tillstånd och jag vill gärna hjälpa er skapa minnen av den tiden. Något ni senare kan se på och minnas den längtan och kärlek som ni har till det ofödda barnet. En blivande faders stolthet. Ett syskons fundersamhet och spänning.

För gravidfotograferingen är det upp till kunden om det är enbart mamman med magen som fotograferas eller om också pappan samt eventuella syskon ska vara med på någon bild. Jag fotar alltid utomhus oavsett årstid och vid dåligt väder bokar vi om din/er fotografering till en annan dag.​ Jag tycker att bästa tiden att fota en blivande mamma är ca 10-6 veckor innan beräknad tid. Då är mamman redan tydligt gravid på bilderna men orkar oftast fortfarande bra röra sig. Men det är såklart möjligt senare också.

Om ni också är intresserade av en Newborn-session så påminner jag om att den ska bokas redan innan babyn är född för jag fotar helst babyn när hen är 4-10 dagar gammal. Ofta fylls min kalender redan ca 2månader i förväg (sommarmånaderna ännu tidigare) så det är bra att boka in newborn-sessionen samtidigt som ni bokar gravidfotograferingen. Vi sätter in beräknad födelse så vet jag ungefär hur många nyfödda som är på kommande de veckorna och kan spara lite rum i kalendern för er.

Bilderna överlåts i jpg-format och man får ett nätgalleri till sitt förfogande. Rättigheterna till bilderna behåller jag. Jag kan använda bilderna i marknadsföring, på mina hemsidor, på min blogg, på facebooksidorna och instagram men säljer inte bilderna till tredje part utan överenskommelse.

​Kunden får använda bilderna i privat syfte hur mycket de vill. Publiceras bilderna ska Anette Sundström Photography alltid nämnas som fotograf. Publiceras bilderna får de användas endast obeskurna och i den upplösning som de är överlåtna (jag överlåter bilderna både högupplösta och i mindre format som är lämpligt för webben).

Se prislistan här.