Vigsel under de mäktiga ekarna på Bosgård

En av mina absoluta favoriter, när det kommer till festplatser i Borgå, är Bosgård. Har haft äran att fota några vigslar här under de massiva ekarna och varje gång blir jag så tagen av hur massiva de riktigt är. Ibland är det ju väldigt spännande eftersom finska sommaren är som den är. Blir det utomhus eller inte? Det vet man med säkerhet först samma dag. MEN jag har också fotat vigselceremonier utomhus i ösregn (en i alla fall på Haiko Gård som jag minns så bra när det plötsligt ploppade upp ett hav av färggranna paraplyer i publiken) - så det går ju också om man inte är skraj för att få frisyren förstörd.

Vi började dagen med att fota förberedelser just på Haiko Gård eftersom det var där brudparet också skulle övernatta efter bröllopet. Det var avslappnad stämning genast från början. Brudparet var inte viktiga med att inte se varandra före vigseln så vi kunde fota förberedelserna där i samma utrymme för både männen och kvinnornas del. Det var dessutom bra att männen var där för brudens gamla örhänge måste knipas bort med tång! Där höll vi alla andan ett tag för det så rätt så farligt ut!

Häng med och se ett litet urval från Senjas och Henriks dag. Det blev mycket bilder och det är svårt att hitta de rätta för ett kort inlägg, men tur att det har gått så lång tid sedan festen. Det hjälper att se bilderna med nya ögon!

Porträtten var planerade att tas före vigseln men medan vi fotade blev brudparet varse om att deras lilla pojke blivit sjuk, så stämningen på bilderna blev lite obekväm. Vi gjorde bara en kort session och beslöt oss för att försöka senare i solnedgången på nytt. Och det var ett bra beslut! På kvällen var paret avslappnat och pojken mådde bättre!

Till och med kossorna på andra sidan staketet gav sitt godkännande och råmade en lång fanfar åt brudparet! Sen är det en av mina favoritstunder på hela dagen i turen. Nämligen hälsningsrundan - det är då man ser hur brudparet tas emot av sina gäster. Hjärtliga gratulationer och lyckönskningar fick Senja & Henrik!

Kanske för känslig för mitt eget bästa

Det är ofta jag står och småsnyftar bakom kameran. Trots att jag inte känner människorna så är det så rörande att se äkta känslor och jag strävar efter att fånga just dem. Skit i alla poserade bilder där make up och min är perfekt. Älskar bilder när ansikten är skruttiga som russin av skratt eller de där röda näsorna och glittrande ögonen på grund av rörande ord.... Att hitta de där små mikrominerna som avslöjar känslorna. Där får man såklart som fotograf vara extra på alerten och det gör också arbetet väldigt utmattande. Dagen efter är jag som en trasa - både i kroppen av att ha stått hela dagen och burit tung utrustning (fötterna ömmar och handleder, axlar och nacke och huvud skriker efter värkmedicin) men speciellt trött i huvudet av den intensiva takten och att ha varit på jakt efter små viktiga händelser och av att försöka ligga steget före alla gäster hela tiden. Var händer, vem säger nåt kul - i vilket gäng skrattas det snart? Vem är skygg för kameran - gör det till en utmaning att få fina bilder i smyg på hen - var finns håll-i-gång? Smyga runt och försöka att inte göra sig märkt - för då rätar folk på sig och stelnar till i ett tillgjort leende som inte alls ser äkta ut.

Från den här dagen minns jag bäst brudens hjärtlighet - de rörande talen. Min bula i pannan - du milde så jag banka huvudet i en av takbalkarna precis innan ceremonin skulle börja... haha. Såg stjärnor en stund men det var bara att fort försöka glömma och låtsas som om att sår/bula i pannan hörde till min look! Jag kommer även att minnas hur avslappnad festen var! Lyckan och den äkta känslan mellan brudparet kommer jag aldrig att glömma! Minns hur väl planerad fest utan stress i luften, det var. Skulle något inte ha gått som tänkt så skulle ingen ha bryt sig. Så bra attityd! För bröllop går sällan exakt enligt planerna! Go with the flow! Stort tack för att jag fick vara med hela dagen ja suurkiitos Senja, teit työstäni erittäin helppoa olemalla niin ajattelevainen ja ihana! Tack Henrik - du var med på allt!